top of page

Top savjeti za putovanje sa mališanima


Odaberite prigodnu lokaciju

Ako već niste putovali sa svojim najmlađim članovima, za prva putovanja izaberite manje gradove ili one koji svoje znamenitosti imaju u centru


Mudro birajte godišnja doba

Ne treba čekati idealan trenutak, ali zašto si ne olakšati? Izaberite toplije doba jer zahtjeva manje prtljage i manje vremena se potroši na presvlačenje (mijenjanje pelena, odlazak na wc...) - ako ste sa dvoje djece to na kraju bude poprilična ušteda vremena, a i živaca.


Nemojte se prepakirati

Višak stvari stvara zbrku i nećete moći naći nipta kad vam zatreba. Kod pakiranja koristite putne kocke ili vrećice da odvojite međusobno stvari.


Dajte djeci da izaberu svoje igračke i priče- ograničite broj

Dajte im njihov mali ruksak koji će moći napuniti sa najdražim stvarima, ali ograničite- koliko stane toliko mogu ponijeti.


Rezervirajte unaprijed sve što možete rezervirati


Priprema- pričajte im ranije o putovanju i stvarima koje će doživjeti

Ovo pogotovo vrijedi za djecu stariju od 2 godine. Neka osjete uzbuđenje oko puta i neka se vesele stvarima koje će iskusiti. Pokažite im slike ili videa.


Izaberite smještaj za dvije sobe

Neovisno o tome da li vam je draži hotelski ili drugi tip smještaja, ovdje je bitno da imate odvojeno mjesto gdje spavaju djeca. Dobro će vam doći mir, a ne da ne možete upaliti svjetlo jer djeca spavaju.


Dobro istražite destinaciju!

Uvijek sa sobom nosite hranu i grickalice. Mnogo!

Ovdje i nema nekog velikog objašnjenja, jasno je sve samo po sebi :) Nikako ne želimo gladnu djecu u blizini, anikad ne znate ima li mjesta u restoranu i koće li se to razgledavanje produžiti.





Opustite se i smanjite tempo

Ovdje zaista vrijedi ona "nije bitna destinacija, već putovanje". Uživajte i prije nego stignete na destinaciju putovanja. Vaša će djeca doživljavati mnoge stvari po prvi put na tom putovanju, pokušajte i vi biti uzbuđeni oko toga. Poslije ćete imate predivne uspomene. Kad stignete, prilagodite tempo. Za sve će vam trebati više vremena nego inače, jednostavno se prepustite i UŽIVAJTE!

140 views

Recent Posts

See All
bottom of page